Γεια σας φίλες και φίλοι, σαν τις πίτες δεν έχει καλύτερο γεύμα για όλη την ημέρα. Ήταν ο πιο εύκολος τρόπος να κάνω τα μικρά μου να φάνε λαχανικά μεγάλη χαρά.
Οι πίτες έχουν άπειρες επιλογές για γέμιση μα αυτή είναι ακριβώς ότι χρειαζόμαστε για το φθινόπωρο. Φουλ νοστιμιά και φυσικά γεμάτη θρεπτικά στοιχεία που θα θωρακίσουν το ανοσοποιητικό του μικρού μας!
Αφού την ετοιμάσαμε μαζί, την έβαλε στο αγαπημένο του φαγητοδοχείο της eco life από την Tiny gang που είναι ανοξείδωτο ατσάλι και δεν αλλιώνει το φαγητό μας κρατώντας το έτσι ακριβώς όπως το βάλαμε μέσα φρέσκο και νόστιμο.
Υλικά για ζύμη
- 160γρ. Αλεύρι κίτρινο
- 160γρ. Φαρίνα
- 25ml Ελαιόλαδο
- 160ml Νερό
- 4γρ. Αλάτι
Υλικά για γέμιση
- 2 Κολοκύθια
- 200γρ. Κολοκύθα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 150γρ. Μπρόκολο
- Άνηθο
- Δυόσμο
- Αλάτι -Πιπέρι
- 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ευπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παράλληλα στο τρίφτη απ τη λεπτή πλευρά τρίβουμε τα κολοκύθια ,το μπρόκολο και τη κολοκύθα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το δυόσμο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Ανοίγουμε με το πλάστη το ένα μισό της ζύμης και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Αδειάζουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Καλύπτουμε με το άλλο μισό φύλλο .
Αλειφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Συνδυασαμε μαζί με τη πίτα και λίγα βατόμουρα μαζί με μύρτιλα.
Πηγή mrsolivespoon18